Starta eget tips

Den som startar eget företag hamnar snabbt i ett stadium där det ständigt gäller att hålla rörelsen flytande. Då kan det vara svårt att ligga ett steg före och att strategiskt arbeta för företagets framtid. Vi har därför listat några konkreta tips till den som ska starta eget företag.

- Tänk efter före. Entreprenörer som har förutsett risker och har gjort läxan på sin marknad har enklare att tackla oväntade problem.

- Prioritera försäljning. Ytterst få produkter säljer sig själva och det krävs som regel en hel del försäljnings- och marknadsföringsinsatser för att övertyga en marknad om att börja köpa.

- Håll en bra relation till kunderna. Den som väl har köpt din produkt en gång kan mycket väl tänkas göra det igen. Det är som regel mycket billigare att behålla gamla kunder än att värva nya.

- Nätverka så fort tillfälle ges. Man vet aldrig när en annan människas kunskaper eller kontakter kan vara guld värda. Nätverkandet är även en del av företagandet.

- Disciplin är a och o. Även om det känns tufft och hårt har entreprenören inget annat val än att tugga på. Hårt arbete lönar sig oftast i längden!

- Bli inte för uppslukad av det egna företaget och den egna affärsidén. Be gärna om ärliga åsikter från andra personer som kan se företaget utifrån. De kan komma med mycket värdefulla tips!

- Bråka inte med staten. Se till att företaget sköter sin redovisning, sina skatteinbetalningar (läs mer om skatt för företag i allmänhet) och har de eventuella tillstånd som krävs så sover du gott på natten. Dessutom sparar du mycket pengar genom att undvika onödiga avgifter. 

Läs även sektionen starta eget hjälp där det finns info om starta-eget-kurser och starta-eget-bidrag.Detta är en allmän artikel på StartaEgetInfo.se – För mer handfast information om att starta eget företag se övriga sektioner av StartaEgetInfo.se.