Joomla - smidigt system för hemsidan

Joomla är ett kostnadsfritt system för att publicera hemsidor. Joomla har öppen källkod. Joomla är ett av de vanligare systemen for att publicera hemsidor, bland annat så är StartaEgetInfo.se byggd i Joomla.

För att bygga en hemsida behöver man först och främst ett webbhotell, exempel på dessa är Loopia eller Binero. Webbhotellet är den fysiska plats där din hemsida som är uppbyggd av främst datafiler finns. Via hemsidan bokar man sedan ett domännamn, exempelvis www.startaegetinfo.se.

Efter att man har sitt domännamn på ett webbhotell, så behöver man skapa en design och en ram för innehållet på sin hemsida. Denna design fyller man sedan med den information som man vill ska finnas på hemsidan.

Ett alternativ för att smidigt skapa en hemsida är Joomla. Beroende på hur mycket man vill lära sig om hemsidor och Joomla finns olika alternativ. For den som inte vill lära sig så mycket kan det vara en idé att låta ett externt företag skapa och designa ens hemsida i Joomla, sedan kan du enkelt själv publicera information på och uppdatera din hemsida via ett särskilt login på din hemsida, nästan lika enkelt som att skicka ett mejl!

För den som är villiga att lära sig lite mer om Joomla så kan det vara en bra idé. På många webbhotell kan man enkelt installera Joomla via sin inloggning på webbhotellet, ofta endast via ett par musklick. Sedan kan man på Internet ladda ner gratis design-mallar för Joomla (eller om man vill ha fler val möjligheter betala några hundra för dem). Det hela är ganska enkelhet att styra och sköts via ett system som har ganska många likheter med hur ett vanligt mejlprogram på Internet fungerar. Kolla med de olika webbhotellen vilka möjligheter de har för att enkelt installera Joomla och hur hjälpsam deras support verkar vara. Att skapa och driva sin egen hemsida i Joomla är enkelt! Mer introduktionsinformation om Joomla hittas på https://docs.joomla.org/Beginners.

Här följer en annons från Joomlaspecialisten Erik Hårdén som StartaegetInfo.se anlitar och varmt rekommenderar.


Erik Hårdén AB

Jag har mångårig erfarenhet av Joomla både i form av designer och utvecklare. Mina kunder är främst mindre företag och föreningar där jag hjälper till med uppdatering och underhåll av befintliga sidor men även i form av utvecklare där jag levererar färdiga komponenter specialanpassade till kundens behov och önskemål. 

Är du nyfiken på vad Joomla kan göra för dig, eller behöver du hjälp med din befintliga Joomla-hemsida

Ring mig på 0243-62662 eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..