Mall anställningsbevis

Ett anställningsbevis behövs i många situationer för en anställd person. Den här artikeln beskriver kortfattat vad ett anställningsbevis är och varför detta är viktigt.

Nedan laddar du även ned vår mall för anställningsbevis i Word eller Pdf, helt gratis och utan krav på registrering.

Anställningsbevisets innehåll

I anställningsbeviset ska land annat framgå:

  • Anställningsform.
  • Lönen.
  • Villkoren för anställningen.
  • Uppgifter om arbetsgivaren/arbetsplatsen.
  • Uppgifter om arbetstagare.
  • Information om kollektivavtal.

Anställningsbevis ska skrivas under av både arbetsgivaren och arbetstagaren. Att få bekräftat vad man kommit överens om är ofta viktigt för att eventuella missförstånd gällande anställningen inte ska uppkomma.

Här finns mallen

Mallarna är enkla att använda och laddas via länkarna nedan. Notera dock att juridiken kring anställningar är omfattande och beror mycket på de specifika omständigheterna. Vi rekommenderar därför att om man känner sig osäker så ska fackman anlitas för att säkerställa att alla avtal inkluderandes anställningsavtal blir korrekta i de specifika fall som gäller i de enskilda företagen/anställningarna.

Anställningsbevismall

Mall Anställningsbevis (Word)

Mall Anställningsbevis (PDF)

Letar du efter en mall för anställningsbevis i egenskap av arbetstagare som behöver detta när du skriver en arbetsansökan? I detta fall behöver du såklart även skriva ett CV.

Vi rekommenderar då ett besök på www.cv-mallar.net, vilket är en kostnadsfri hemsida med allt som behövs för att skapa ett perfekt CV. Där finns bland annat ett stort antal mycket bra CV-mallar, information och tips gällande arbetsintervjun, och allt annat som behövs för att öka chansen att landa drömjobbet.

Ambitionen är att innehållet på StartaEgetInfo.se ska vara korrekt; men mallar och information är gratis och används helt på användarens eget ansvar, och ska användas bara om tillräcklig kompetens innehas av användaren. Läs mer på länken ” Cookies och disclaimer” (längst ned).